6 tips for å komme i gang med treningen

1: Fjern ordet “motivasjon” fra vokabularet ditt
“Jeg er ikke motivert nok, jeg må vente til motivasjonen kommer!”
Ok, hvor kommer den fra? Ringer den på døra? Får du den i bursdagsgave?
Om du ønsker en kropp du er mer fornøyd med og å ha mer selvtillit og energi i hverdagen, så er det nok. DET er grunnen din til å trene. Så bare gjennomfør de planlagte øktene dine, uansett om du føler deg “motivert” nok eller ikke. Ønsker du en endring, må du gjennomføre!
Ønsker du ikke en endring derimot, er det ingen grunn til å dra deg på trening.

2. Ta på deg joggeskoene og kom deg ut i 20 minutter
Ikke ha mål om å gå eller jogge/løpe lenger. Du vil merke at så fort du har kommet deg ut, kommer godfølelsen og du holder gjerne på litt lenger enn avtalt. Det handler om å gjøre dørstokkmilen så kort som mulig for deg selv. Når du først skal utføre kondisjonstrening, så er det også en veldig god nyhet at det som viser HELT klart best resultater, er intervaller, som tilsammen tar maks 20 minutter, ikke å løpe langt og lenge. Så finn deg en bakke og spurt opp 10 ganger, et par ganger i uken. Resultatet er at fettforbrenningen din øker, også når du ikke trener, og når du sover!

3. Få deg en treningsvenn
Har du en venn eller venninne som trener eller som også ønsker å komme i gang med treningen? Det hjelper å være to så dere kan støtte og motivere hverandre. Har du en dårlig dag og sofaen frister mest, hjelper det å ha en avtale med noen. Når du finner en treningsvenn er det ikke viktigst at han/hun er din bestevenn, men at personen setter trening høyt og ikke avlyser trening som vane.

4. Kjøp deg noe nytt og fresht treningstøy
Det hjelper på motivasjonen å føle seg vel på trening. Nytt tøy i freshe farger kan gi en liten energiboost. Nye treningsklær trenger ikke være dyrt, vi synes de har SÅ mye fint på Hennes & Mauritz!

5. Det vanskelige er å endre en vane, ikke å fortsette med den
Det kommer til å være tungt i starten. Om ikke du merker en endring skjer det heller ingen endring!
Så vær forberedt på det og vit at det ikke kommer til å gå som “smurt” i starten. Hadde det vært lett hadde jo alle klart det! Det er også det som gjør det til en så fantastisk følelse; å mestre det og gjennomføre det! Hadde det vært lett hadde ikke stoltheten etterpå vært et faktum!
Så sett inn 3 treningsøkter i uken inn i kalenderen og fullfør uten å tenke deg om.

6. Ikke forvent noe annet enn resultater
Det skal ikke være gøy å trene hver eneste gang. Lag det til en vane og ikke noe mer. Noe som er nødvendig for å ha det bra i livet. Og med positive tanker om alt det gode det gjør for deg i livet, så blir det ofte veldig gøy! Det er gøy å bli sterkere, slankere, fastere og å bli høy på endorfiner! Men det er også TUNGT, noe det skal være for å oppnå resultater. Så når det blir tungt og ikke så gøy, så fokuser på følelsen som kommer når du er ferdig og har gjennomført.

Vent, det finnes et tips til! Kanskje det viktigste?

7. Ikke tenk, bare gjør det!
Det er lett å finne på masse unnskyldninger når man begynner å tenke etter. Du er litt trøtt, sulten, sliten eller det frister å starte i morgen. Stopp tankene og bare GJØR DET. Du angrer ALDRI på en treningsøkt eller en gåtur!

Lag deg et år hvor du er STOLT av deg selv og nyter livet til det fulleste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *