Derfor skal du spise godteri i påsken!

Tenkte du det var feil å spise påskegodt?
At du måtte slutte med det når du skal legge om livsstilen? Bli sunnere? Bli slankere? Bli lykkeligere? Der tok du feil!

Det er flere grunner til at du skal holde på helge/påskegodisen. Eller kanskje starte med den?

Den første grunnen er den “kyniske grunnen”: regelen om godteri kun èn dag i uken (om du liker godteri og spiser det noen ganger, helg eller ikke) vil nemlig hjelpe deg til å senke godteriinntaket.
Sammen med regelen om godteri en gang i uken kommer regelen om ingen godteri ellers i uken.
Om ikke du klarer å ha godteri hjemme uten å røre det anbefaler vi deg ikke å ha dette i skapene, men kun kjøpe det (og kun det du skal ha) når det er nettopp, lørdag. Om du har lyst på godteri i ukedagene så spør deg selv dette;
Er jeg sulten?
Har jeg spist nok i dag?
Har jeg spist ren, naturlig og bra mat i dag?
Er jeg trøtt?
Er jeg tørst?
Riktig mat og nok søvn fjerner søtsug, ikke glem at raffinert sukker ikke er noe som finnes naturlig. Dette er menneskeskapt “tull” og ikke noe menneskekroppen aner hva er for noe eller hvordan den fysiologisk skal håndtere (derav de forferdelige konsekvenser sukker gir).

Den andre grunnen til at du bør ha en vane om lørdags/påskegodt er at vi vet at en livsstil som ikke føles naturlig og komfortabel og som gir, ja, lykke, ikke er en livsstil som fungerer i lengden. Og det som ikke fungerer i lengden, det holder vi oss langt unna. En to ukers slankekur med sult og depresjon fører bare til en dårlig forhold til mat og kropp og et altfor stort og unaturlig inntak av mat etterfølgende.
Og noen ganger er det det færreste som er mer fristende enn akkurat det favorittgodteriet. Er det Smash, surt godteri kanskje, hveteboller? Sjokolade? Så kos deg med favorittgodteriene på lørdag, men KOS deg med det. Ikke ha dårlig samvittighet etterpå eller fortsett med usunne valg etterfølgende.
Godteri lørdag kveld med et smil etterfølges av sunne vaner søndag morgen og gode minner om den deilige kvelden før!

 

 

Men husk på:
Ikke spis godteri bare fordi det er lørdag om ikke du virkelig har lyst på det. Benytt anledningen til å bli kjent med kroppen din. At den ikke har lyst på godteri er nemlig en skikkelig positiv ting: da har du gitt kroppen riktig mat, nok søvn og bevegelse.

Og vi regner med at du vet hvorfor godteri ikke er en del av en sunn og slank kropp?
Du har sikkert hørt om de mange kaloriene, som selvfølgelig er helt rett. Kalorier, som er en måleenhet på energi vi bruker gjeldende energi vi tilfører kroppen vår, bør komme fra kilder som gjør oss mette og som gir kroppen vår byggesteinene den trenger for å lage en sunn og normalvektig kropp. Derfor ønsker vi ikke å gi kroppen energi som verken gir metthet eller sunnhet, men derimot for mye energi, som igjen kan gi overflødig fettlagring.

Så kos deg med påskegodtet OM det gjør deg lykkelig og du nyter det.
Kos deg med påskegodtet om du klarer å holde deg til godteri en gang i uken.
Kos deg med påskegodtet om du er glad i deg selv og kroppen din.
Kos deg med påskegodtet om du våkner til gode sukkerfrie vaner dagen etter.

Livet er til for å nytes.
Hva gjør deg lykkelig?