Derfor gir ikke treningen din resultater

Har du trent jevnlig i flere år, men er litt frustrert over å stå på stedet hvil?
Du er ikke alene. Og situasjonen er ikke håpløs.

Om du er klar for en endring for å få synlige og merkbare resultater, må du også være klar for å ende vanene dine, og det du bruker tiden din på når du er på trening.

Dette bør du unngå: 

  1. Gå på spinning og/eller utføre kondisjonstreningen din på sykkel.
  2. Være opptatt av hvor mange skritt du tar i løpet av en dag eller hvor mange kalorier du forbrenner. Det er effekten av etterforbrenningen av treningen som gir resultater, ikke hva du forbrenner av kalorier i mens du er på trening. Rolig gange/vandring på jobb gir ingen effekt i ettertid av aktiviteten og krever minimalt med energi for å utføre, sammenlignet med en rask tur i ulent terreng. På en skritteller vi dette regnes på samme måte, men gir ikke den samme effekten.
  3. “Å trene for å trene” uten at det er slitsomt eller vondt, uten at du hiver etter pusten eller at du kjenner at det virkelig “brenner” i musklene. Om ikke musklene blir utsatt for noe som er tyngre enn hva de klarer har de ingen grunn til å bli sterkere. Musklene tilpasser seg jobben de skal gjøre.
  4. Å tro at trening er viktigere enn kosthold for å oppnå resultater. Forskning viser at trening alene ikke er løsningen på vekttap. The Lookwood Study, publisert i Journal of Nutrition and Metabolism testet dette i to grupper mennesker; en som trente 5 ganger per uke og en som ikke gjorde noe. Etter 10 uker hadde kontrollgruppen som ikke gjorde noe, mistet 0, 4 kg fett hver gjennomsnittlig, og gruppen som trente hadde gått ned 1 kg fett hver gjennomsnittlig.

 

Så hva SKAL du gjøre?

  1. Følge et korrekt og tilpasset styrketreningsprogram der du bruker store muskelgrupper og lar deg bære din egen kroppsvekt imens øvelsen utføres med helt korrekt teknikk. Kjenn at pulsen stiger og musklene jobber til det svir. Ha på så tung belastning at du Ikke klarer mer enn den siste repetisjonen i programmet ditt. Med riktig teknikk er øvelsen mye tyngre enn med feil teknikk; bare prøv selv og ta gående utfall med et konstant trykk i hælen på fremre bein imens du lener deg godt over det fremre beinet og går så dypt at bakre kne svipper nedi gulvet.
  2. Spise mest mulig “ren” og naturlig mat som grønnsaker, frukt, bær, potet, kylling/fisk/rødt kjøtt, bønner og egg.
  3. Utføre kondisjonstrening i form av kroppsbærende aktiviteter og hvor du merker at pusten blir tyngre.

For å se og oppleve resultater du ikke har sett eller opplevd før, må du gjøre noe annet enn det du har gjort til nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *