Godfølelsen på 7 dager!

Godt nyttår!

Endelig nytt år og nye muligheter!

Vi håper du har startet den bra allerede, men om du ønsker en skikkelig kickstart, har vi noen tips til deg her.

Gjør dette i en uke og kjenn på hva det gjør med kroppen din!
1: Opp av senga og skvis en lime i et iskaldt glass vann. Hell oppi 1/4 ts rosa himalayasalt, rør rundt og drikk. Drikk en kopp kaffe imens du tar på deg løpeklær. Ta en halvtime ute hvor du tar utgangspunkt i egen form og utfordre den. Blir du veldig sliten og andpusten av rask gange, så gjør det. Klarer du å jogge, så gjør det. Eller finn en bakke og løp opp og ned flere ganger. Poenget er at du skal bli veldig andpusten og sliten på den halvtimen.

2: Hjem i dusjen. Etter den vanlige varme dusjen, så avslutt dusjen med 1 minutt kaldt vann. Kjenn kroppen våkne.

3: Kast en pose frosne bær, en banan, eple eller appelsin, tre egg eller en halv boks cottage cheese, en håndfull frosne grønnsaker (brokkoli eller spinat) og/eller en rå stor gulrot i blenderen eller bruk stavmikseren. Pass på at det ikke for tørt, så ha oppi litt vann eller havre/mandelmelk også. Et par ss naturell yoghurt er også veldig godt i! Ha smoothien i to “shakere” og ta med på jobb. Spis (drikk) på jobben eller på vei dit, når enn du blir sulten. Her kan du blande det du vil, så lenge det er en proteinkilde (egg eller cottage cheese), grønnsaker og frukt!

4: Spis 200 gram grønnsaker (ca.) og 150 gram (ca.) kjøtt/fisk/egg til lunsj, med en frukt eller to til. Frukten skal være hard og ikke for moden.

5: Sulten mellom lunsj og middag? Ta en quest bar og en frukt eller to potetlomper med kjøttpålegg eller kokt egg. Eller smoothierester fra frokosten? Eller cottage cheese med bær kanskje?

6: Ha de samme ingredienser til middag som til lunsj, men erstatt gjerne frukten med to poteter. Eller begge deler om de er sulten! Om du steker kjøttet/fisken/kyllingen, så bruk teflonpanne eller tilbered på en måte så du slipper å bruke mer en en ts smør ved tilbereding.

7: Sulten til kvelds? Spis middagsrester, smoothie eller Rugsprø med makrell i tomat, kokte egg eller rent kjøttpålegg. (ikke salami eller andre blandingsprodukter.)

Generelt: Drikk vann (vanlig eller kullsyre), og/eller kaffe som det eneste du drikker og dropp alt som heter sukker, brus, korn, pasta, juice, melk og olje. Hold deg enkelt og greit kun til kjøtt, fisk, egg, grønnsaker, potet, frukt, magre meieriprodukter, bær, vann og kaffe.
Og spis deg mett og spis når du er sulten, du skal ha det bra. Hvorfor ellers ta gode og sunne valg?

La 2017 bli året hvor du tar vare på og er glad i deg selv og kroppen din.
Det er ingenting som føles bedre.

PS: det er ikke styrketrening her fordi det ikke er lurt å gape over for mange endringer på en gang og for det er essensielt at det utføres korrekt om det skal ha en positiv virkning.