2

Helgekosen kan ødelegge for resultatene dine

De fleste av oss har en innstilling om at mandag til fredag ettermiddag spiser vi sunt og trener, mens i helgene er det lov å kose seg litt ekstra. Dette er veldig bra og det er viktig å skille mellom hverdag og helg. Man skal leve og kose seg også. Det handler om mengde og hvor mye du lar helgens utskeielser påvirke det totale antall kalorier du får i deg.

Man kan oppnå resultater av treningen og gå ned i vekt om man ønsker det, selv om man spiser litt sjokolade en lørdagskveld, drikker noen enheter med alkohol eller spiser et bedre (og mer kaloririkt) måltid på søndag. Men det kan desverre ødelegge mye for resultatene dine, om du lar helgekosen og frie tøyler vare fra fredag ettermiddag til søndagkveld.

Prøv å la måltidene i helgene være mest mulig lik måltidene i ukedagene, spis mat som gir deg energi, gjør deg glad og gir deg en god følelse etter at måltidet er ferdig. Hvem har vel ikke vært utslitt en mandagsmorgen og ønsket seg en fridag til, på grunn av dårlig søvn etter litt for mye sukker og alkohol i helgen?

Det går ann å lage alternativer som både smaker like godt og er bedre for kroppen din. Pizza, lasagne, hamburger, sjokoladeboller og is kan nytes med den beste samvittighet ved å erstatte noen ingredienser med sunnere alternativer. Sukker kan erstattes med sukrin, hvetemel kan erstattes med fettredusert mandelmel, havremel eller bokhvetemel, ost kan byttes til magrere varianter og sjokolade finnes nå søtet med Stevia istedenfor sukker.

Om du ønsker å drikke alkohol gjelder det å begrense antall enheter, og velge de beste alternativene. Unngå drinker, søt vin, cider og litervis med øl. Velg heller tørr vin, sukkerfrie drinker eller Cider og “lite” øl. Dette er bedre alternativer som inneholder mindre sukker og gir ferre kalorier.

Det handler om å være bevisst på hva man ønsker. Er du i “vedlikeholdsmodus” kan du tillate deg mer kos i helgene. Ønsker du derimot å gå ned i vekt, eller å oppnå en stram og sunn kropp, kan det lønne seg å begrense helgekosen i en periode. For så å slippe litt på tøylene når du har oppnådd de resultatene du ønsket deg. Da skal det ikke så mye til for å hente seg inn igjen.

Vi er opptatt av at vi skal kunne “have our cake and eat it too”, og velger derfor som oftest sunnere alternativer når vi skal kose oss. Men om vi har lyst på det på søndager for eksempel, er det vanlige sjokoladeboller fulle av hvetemel og sukker som nytes med den beste samvittighet 😉

 

Comments 2

  1. 988071 859798I discovered your internet site web site on google and check a couple of your early posts. Preserve in the top notch operate. I just extra up your Feed to my MSN News Reader. Seeking for toward reading far a lot more of your stuff afterwards! 362226

  2. I know this if off topic but I’m looking into starting my
    own weblog and was curious what all is needed to get set up?
    I’m assuming having a blog like yours would cost
    a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be
    greatly appreciated. Cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *