Ødelegger du dine egne resultater?

Vi trener mer, men er mindre aktiv i hverdagen nå enn tidligere. Vi sitter på jobben, vi kjører til butikken og vi ligger på sofaen når vi kommer hjem. Stillesitting er med på å økte risikoen for livsstilssykdommer og bidrar til at vi legger på oss eller har vanskelig for å gå ned i vekt.

Mange går på treningsstudio 2-3 ganger i uken og er fornøyd med det. Det er helt supert å trene, men om du sitter bom stille på rumpen resten av uken, utgjør ikke 2-3 økter i uken like stor forskjell. Vi kan ikke unne oss så mye ekstra kosemat og vi trenger heller ikke et raskt måltid etter trening.

Trener du 40 minutter og forbrenner ca 300-400 kalorier på den økten, er det ikke nødvendig, og tvert i mot uhensiktsmessig om du ønsker å gå ned i vekt, å drikke en proteinshake eller spise en proteinbar som inneholder 200-350 kalorier. Forskning viser at timingen på måltidet vi spiser etter trening er ikke så viktig som mange tror. Trener du 2-4 ganger i uken og du får i deg et godt sammensatt måltid innen 2-3 timer etter en økt, har kroppen alikevel mer enn nok tid til restituere seg før neste økt.

Det viktigste vi kan gjøre for helsen vår er å øke hverdagsmosjonen, den vi egentlig ikke ser på som trening. Det er gjerne den formen for aktivitet som utgjør en forskjell. Det handler mest om en bevisstgjøring om å gjøre aktive valg hver dag. Ta trapper, gå til butikken, måke snø, gjøre hagearbeid, vaske og rydde hjemme, gå hjem fra jobb eller en liten tur i lunsjen, alt dette er med på å øke metabolismen vår. 2-3 treningsøkter i uken kan aldri erstatte det å være fysisk aktiv i hverdagen. Man ser at de som har en aktiv jobb, forbrenner mer enn de som har en stillesittende jobb, selv om de trener 2-3 timer i uken på helsestudio.

Hva med å gå tur med en venn eller venninne, istedenfor å sitte på cafe? Det å gå seg noen turer 3-4 ganger i uken viser god effekt på helsen og psyken vår. Det frigjør hormoner i kroppen din som gjør deg gladere, gjør at du sover bedre, demper smerter i kroppen og gjør at du lettere kan konsentrere deg om arbeidsoppgavene dine. Hverdagen blir lettere og det gir positive ringvirkninger på resten av valgene du tar den dagen. Det er lettere å gjøre sunnere valg i matveien, man tar bedre vare på seg selv og man føler seg bedre. Prøv å gjør et bevisst valg om å være litt mer aktiv hver dag du også, så skal du se hvor mye positivt som kommer som en følge av det 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *