Pavlova med krem

Marengs:
60 gram sukrinmelis
4 eggehviter

Vaniljekrem:
4 eggeplommer
2 ss maisenna
5 dl mandelmelk
2 ss sukrin +
Frø fra en vaniljestang (evt 4 ts vaniljepulver)
3 plater gelatin

Fyll:
3 dl lett piskbar kremfløte
2 ss sukrinmelis
Vaniljekrem (som du laget over her) og bær

Slå på ovnen på 150 grader. Pisk sammen eggehviter og sukrinmelis til marengs. Det tar lengre tid å lage marengs uten vanlig sukker, så vær tålmodig! Ha marengsen i en liten langpanne eller springform 21-22 cm og stek i 50 minutter. Slå av ovnen, åpne ovnsdøra og la den stå en halvtime etter endt steketid. Merk, helt normalt at den blir lysebrun i fargen og at den er myk etter 50 minutter i ovnen. Den blir stiv under “etterstekingsprosessen” når du har slått av ovnen og lar døra stå åpen.

Marengsen holder seg i dagesvis innpakket i bakepapir, så denne kan du fint lage dagen før.  PS. Denne blir ikke seig slik som du kanskje er vant til, men likevel veldig god!

Legg 3 plater gelatin i kaldt vann. Visp sammen eggeplommene og maizenna i en bolle. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp mandelmelken med vaniljestangen og frøene.Ha den varme melken forsiktig i eggeblandingen og hell så tilbake i kasserollen. Kok det forsiktig opp samtidig som du rører hele tiden. La koke i ca 40 sekunder. Smak deg fram med sukrinmengden! Hell røren over i en boks, klem vannet ut fra gelatinplatene og ha de oppi, rør godt, ta ut vaniljestangen og avkjøl.

Pisk sammen kremfløte og sukrinmelis til krem. Pynt kaken med ett lag vaniljekrem som du laget over her, ett lag vanlig krem og friske bær. Bør spises samme dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *