Pavlova med oste- og kokoskrem

Ca. 8 porsjoner

Marengs:
4 eggehviter, romtemperert
1 ts hvitvinseddik
50 g sukrin+ (finkornet, kjørt i stavmikser)
50 g sukrinmelis
1 ss maisenna
1/2 vaniljestang, frøene

Kokoskrem:
1 boks philadelphiaost naturell, light
90-100 g sukrinmelis (smak deg fram ift hvor søt du ønsker kremen)
1 boks kokosmelk (den stive delen)
10 dråper vaniljestevia
En klype salt + kanel

Topping:
400 g jordbær
200 g blåbær
Hvit sjokolade uten sukker, finrevet

Forvarm ovnen til 200 grader.

Ha eggehvitene i en ren bolle. Tilsett hvitvinseddik og pisk dem stive. Dette tar ca. 10 minutter.

Ha sukrin+ i en stavmikser og kjør til det har blitt finkornet. Bland sammen sukrin+, sukrin melis og frøene fra vaniljestangen i en liten skål. Tilsett 1-2 ss sukrinblanding litt etter litt i bollen med eggehvitene – pisk kraftig hele tiden. Når det er ca. 1 ss sukrin igjen i skålen har du oppi 1 ss maisenna og blander det sammen. Tilsett sukrin- og maisennablandingen og pisk i ca. 10-15 sekunder til. Du skal nå ha en blank og stiv marengs – du skal kunne snu bollen på hodet uten at noe renner ut.

Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm i diameter på et bakepapir – bruk f.eks en springform som mal. Fordel marengsen innenfor sirkelen. Bruk baksiden av en spiseskje til å forme den. Glatt til overflaten og lag et lite søkk i midten av marengsen. Sett kaken på nederste rille i ovnen. Straks kaken står i ovnen skru ned temperaturen til 80 grader. Stek kaken i 20-30 minutter – følg med underveis her, slik at marengsen ikke blir brun. Etter 20-30 minutter skrur du av ovnen uten å åpne døren. La marengsen kjøle seg ned sammen med ovnen – la den gjerne stå i ovnen natten over.

Pisk sammen philadelphiaost og sukrinmelis. Tilsett deretter kokoskremen (den stive delen i boksen med kokosmelk), vaniljestevia, salt og kanel. Pisk til du har en jevn og glatt krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med friske jordbær, blåbær og revet hvit sjokolade. Kaken bør serveres samme dag som den pyntes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *