Slik beholder du resultatene i sommer

Det er fullt mulig å kose seg i sommer uten at det går utover resultatene.
Hvordan kan du nyte sommeren, og likevel beholde godfølelsen? Vi har oppskriften!

1. Ikke småspis usunn mat hele dagen

Vi vet det er lett for at det blir litt kos hver dag, det er jo tross alt ferie! Men prøv å begrense det i hverdagen, og ikke skei ut til hvert eneste måltid. Start dagen bra med en sunn og god frokost slik at blodsukkeret ditt er stabilt, og spar heller smågodtet til kvelden. Om du starter dagen med sjokolade så er det så lett for at det blir en “sånn dag”, og da klarer du kanskje ikke å holde de gode vanene til neste måltid heller.

2. Spis vanlig mat til de fleste måltider

Prøv å spise så mye vanlig sunn mat som mulig, spesielt om du kan lage/bestemme maten selv. Om du begrenser den usunne maten til besøk, arrangement osv. så blir det plutselig ikke så mange måltider som er mindre ideelle. Resten av tiden kan du kose deg med deilig frukt, bær, kjøtt, fisk, lomper, knekkebrød osv!

3. Vær i aktivitet når du kan

Vi sier ikke at du skal bruke ferien din på treningssenteret, kroppen har godt av en pause fra tung trening av og til, men litt fysisk aktivitet er alltid bra for deg. Gå en tur med familien, gå til butikken, ta trappene, skvis inn litt aktivitet der du kan, uten at det går utover fritid og familiehygge. Dette hjelper både på humøret, energinivået, fordøyelsen din, OG det hjelper deg faktisk med å holde de gode kostholdsvanene også. Om du lar enten aktivitet eller kostholdet “forfalle”, så er det så enkelt å dra det andre med i fallet også.

4. Tillatt deg selv å kose deg

Vi vet at for mange vil det være mye lettere å holde seg unna snacks resten av tiden, om du har en “kosedag” i uken. Denne dagen velger du selv, det kan være onsdag eller lørdag, men planlegg denne dagen eller disse måltidene, og følg planen din resten av tiden.

I tillegg så skal du være lykkelig, og dette skal være en livsstil du kan leve med. Du skal ikke nekte det selv alt du elsker å spise, vi vet at god mat kan gi deg glede. Og du skal ikke ha dårlig samvittighet etterpå.

Godteri en lørdagskveld med et smil, etterfølges av sunne vaner søndagsmorgen og gode minner om den deilige kvelden før.

5. Men ikke spis godteri og kaker uten at du har lyst på det

Ikke spis godteri bare fordi det er lørdag eller bare fordi det står på jobben, om du egentlig kjenner at du ikke har behov for det. Kos skal bare skje på dine premisser, og aldri på grunn av “press” eller tidsklemme.

6. Ikke ha fristelsene i huset

Ja, vi vet vi sier det hele tiden, kast ut den usunne maten om du kan. De aller færreste av oss har viljestyrke nok til å la være å kaste seg over sjokoladen i kjøleskapet når vi kommer hjem sulten og sliten. Og slike vanskelige avgjørelser skal du slippe å ta, fordi det skal ikke være et alternativ.

7. Legg den dårlige samvittigheten på hylla og NYT ferien!

Det aller verste du kan gjøre er å få dårlig samvittighet, det fører nesten alltid til destruktiv atferd etterpå. Det er ferie, ikke tenk at du skal gjennomføre alt 100%, verken når det gjelder kosthold eller trening, bare ikke fall HELT ut av vanene dine, så vil du fremdeles kunne se resultater og kjenne godfølelsen i kroppen.

 

Ha en fantastisk flott sommer alle sammen, nyt den sammen med de du er glad i 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *