Står vekten stille?

Eller kanskje den ikke beveger seg raskt nok nedover?

Hva kan årsakene være og hva kan vi gjøre?

Først av alt må du vite og huske dette:

  • Kroppen består av så mye mer enn fett. Den består blant annet også av nesten 70 % vann!  Det betyr faktisk at når du drikker en halv liter vann, så veier du en halv kilo mer. Tenk deg hvor mye du drikker og spiser i løpet av dag og hvor mye vekten går opp og ned i løpet av en dag. Det virker da rart å bry seg om en kilo ikke sant?
  • Kroppen består også av muskler. Og når du har hørt at “muskler veier mer enn fett”, så er dette faktisk riktig, bare vi formulerer oss riktig. Det betyr i praksis at 100 gram muskel tar mindre plass enn 100 gram fett. Det betyr altså at om vi har en eske med muskler og en like stor eske med fett, så veier esken med muskler mer. Du skjønner hva det betyr i praksis? Når du trener tung styrketrening for å få en strammere kropp med mindre fett og høyere forbrenning, så legger du PÅ kilo på egen kropp. Men tro oss, du ønsker ikke alternativet.
    En av våre kunder Maria Mørup Hansen er et godt eksempel på hvor lite viktig vekten er. Her skiller det ikke mange kilo på vekten, men SE på forskjellen!

for-og-etter-maria-morup-hansen

  • Bruk målebåndet for å måle progresjon. Spesielt midjemålet bør følges for å se progresjon i resultater.
  • Å oppleve et platå i vektnedgangen er helt normalt. Nesten alle som skal ned over 10 kilo vil oppleve dette. Lytt til kroppen, og fortsett med det du gjør. Det fordrer dog selvfølgelig at du fortsetter å gjøre de riktige tingene, nemlig at du spiser og trener riktig.

Noen årsaker til at vekten kan stå på stedet hvil:

  1. Du trener ikke riktig. Trening er ikke trening. Å gå til jobb er heller ikke nok trening. Kast skritttelleren og bruk tiden effektivt på trening: 50 minutter med styrke og/eller intervaller. Gange er bra, men det må komme i tillegg når du har tid. Om du har en travel hverdag og må velge mellom å gå til og fra jobb eller ta en økt på treningssenteret, velg treningssenteret og få opp pulsen og bruk musklene til de “brenner”.
  2. Du spiser (for mye) mat som de sier på TV/i media er “sunn” og/eller sunn, men for kaloririk. For eksempel: fullkornspasta, ris, nøtter.
  3. Du drikker kalorier. Brus og saft med sukker, juice, melk og alt annet enn vanlig vann eller vann med kullsyre, eller sukkerfri brus eller saft.

Kan noe av dette hjelpe deg videre mot en sunn og slank kropp? <3