Vinter og kulde = resultater

Hei!

Løping/gange ute nå kan være en fantastisk opplevelse, den friske luften og det det gjør med sinnet er den beste mentale treningen du kan ønske deg, og treningen i seg selv, er utrolig bra!

Så du får frisk luft, blir lykkelig til sinns OG får den treningen som gir deg raske og synlige resultater: kan det bli bedre? Nei.

Derfor ønsker vi at du gjør dette til en vane om ikke det allerede er det. Og kulde er ingen hindring, det stemmer faktisk det som sies at: det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær! (om ikke du har en orkan utenfor da, det blir vanskelig….)

Så med riktig utstyr og innstilling er det bare å starte. Om du er ny til løping, så løpe litt, gå litt, løpe litt, gå litt, osv. Gjør deg selv sliten, det er det viktigste. Og nyt omgivelsene og tankene dine. Mer enn gjerne finn en bakke og løp opp og ned den, intervaller er SÅ bra trening!

Så hva trenger du av utstyr? (her er ingenting sponset, her er bare våre ærlige meninger, vi har ingen avtaler med merker eller forhandlere).

 • Gode sko med god demping. Vi liker Nike Zoom, men Asics har også mange gode, samt har Adidas, det viktigste er at de har god demping.
 • Brodder til å ha under skoene når er er glatt. De enkleste, billigste og beste får du fra Nordic Grip, det heter løpebrodder og tas på skoene på få sekunder. Fås på apotek blant annet og diverse steder på nettet.
 • Gode sokker som ikke sklir i skoen. Ha gjerne litt høyere sokker som du kan ta over tightsen så du ikke får en glipp mellom sokken og tightsen.
 • Tights med for (Nike har flere på www.sportamore.no), heter også “varme vintertights”, se bildet under, og/eller se den her. Du kan også bruke en ullstilongs under en vanlig tights, det viktigste er at rumpa ikke fryser og at du bruker en tights som ikke faller ned i livet, som du ikke trenger å “hipse på”. Vi liker Nike sine veldig godt, her er et godt eksempel på en som ikke faller ned, Nike har flere sånne.

Image

 • Ullundertøy som genser innerst. Her kan du velge og vrake, så lenge det er ull og den varmer.
 • Om det er veldig varmt, så ha en fleecegenser over ullgenseren.
 • En lett vindtett jakke øverst, her finnes det både billig og dyrt og det eneste viktige er at den vindtett og ikke for tung.
 • Hansker med for. Her kan du bruke hva som helst, så lenge du ikke fryser.
 • “Hals” til halsen om ikke du har høy hals på ullgenseren du har innerst. Om det er kaldt er dette helt nødvendig for å ta litt opp til og over munnen, gjerne velg en i fleece.
 • Lue eller pannebånd. Her også er hva som helst bra, men det er deilig å ha en egen til løp, så du ikke svetter ut det du bruker til vanlig.
 • Som alltid: gode hodetelefoner så du kan nyte musikk! Om du bruker øreklokker (som går over/rundt øret) og ikke sånne små du putter inni ørene gir også dette litt beskyttelse og varme, samt at det ofte gir bedre lyd, så det anbefaler vi! Her også må du ha noen som ikke faller ut eller av, vi anbefaler som alltid Dr. Dre Beats, de er kommet med flere alternativer nå, billigere også. Dette er en god investering som du bruker musikk på trening og i livet generelt. De små viktige tingene som gjør opplevelsene bedre.

Husk nå at du er påkledd for aktivitet. Dette skal være for kaldt til bare å være ute, uten å bevege deg så mye som du nå skal. Nå skal du trene. Bli andpusten og så varm og at du nok på et tidspunkt ønsker å kle av deg.

Etter et par ganger merker du hva som er riktig påkledning, var det for mye med den fleecen kanskje, var luen for varm?
Det er ingen bedre måte å lære på enn selv å prøve.
Og det er heller ikke sikkert du trenger noe/mye nytt! Og det du trenger trenger ikke koste mye!
Lurer du på hvor du får tak i diverse? Google er ofte løsningen her, men bare spør oss om det er noe du lurer på!

Og ja, det glemte vi nesten! Bor du et sted det regner i vintermånedene (eller generelt)? Bare ta på deg en caps, så er regnet bare deilig å løpe i!

Gi deg selv muligheten til bil avhengig av dette, vi lover deg. Det er verdt det.

Ønsker du å vite hvilken type løping og trening som gir deg optimale resultater?

For en følelse det er, å kjenne og se hva riktig trening gjør med kroppen og sinnet.